Oplev "Mit Afrika" under åben himmel på Blixens egen plæne

Skrevet af: Blixen Museet & Thomas HauerslevDato: 05.08.2010
Oplev en storslået film på en storslået måde. Fredag den 13. august kl. 21 blænder Karen Blixen Museet for første gang op for Sydney Pollacks Oscarbelønnede film "Mit Afrika" med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Filmen vises i 70mm film på et stort lærred, ligesom den i sin tid blev vist til premieren i Imperial Bio i 1986.

Visningen foregår under åben himmel på Karen Blixens egen græsplæne.
"Mit Afrika" har fokus på kærlighedshistorien mellem Karen Blixen og den engelske storvildtsjæger Denys Finch Hatton. Filmen vandt 7 Oscars bl.a. for bedste film og manuskript. Ifølge en anmeldelse blev der ”grinet, mange gange, og klappet spontant og grædt i stride strømme” til premieren i 1985. Derudover blev bl.a. Meryl Streep nomineret til en Oscar for sin rolle som den smukke, selvstændige og skarpe Karen Blixen. Robert Redford spiller den eventyrlystne Denys Finch Hatton, og Sydney Pollack vandt flere priser som instruktør. Baggrunden er de kenyanske sletter og farmen ”ved foden af bjerget Ngong”, hvor Karen Blixen kæmpede i 17 år for at holde sin kaffeplantage i gang, for kun at miste alt og vende næsten tomhændet hjem til Danmark. Der begyndte hun sit liv på ny - og blev den verdensberømte forfatterinde, vi kender i dag. Det var filmens succes, der øgede salget af Blixens værker i en sådan grad, at Karen Blixen Museet kunne åbnes for offentligheden i 1991.

I anledning af 125 års jubilæet for Karen Blixens fødsel og 25 års jubilæum for premieren af
"Mit Afrika" byder Karen Blixen Museet velkommen til en festlig aften, hvor vi fejrer en pragtfuld film og dens mangfoldige heltinde. Medbring tæppe eller lille klapstol.

Billetter kan bestilles gennem BilletNet.dk

Der bliver plads til sommerhygge, når caféen holder aftenåbent. Udover det faste udvalg byder caféen denne aften på grillaften (skal bestilles i forvejen, senest den 9. august) på mail til Trine-Lise Christiansen. Vælg mellem oksekød, fisk eller Løgismose-pølser inkl. salat og tilbehør til kr. 185 pr. person. Denne aften er det også muligt at købe kaffe og fadøl to go og friske popcorn.

Forestillingen er støttet af Nordea-fonden og Universal Pictures takkes for udlån af filmen.

Jeg havde en farm i Afrika

"Mit Afrika" gallapremiere i Imperial Bio 18. februar 1986

"Out Of Africa" Annoncer

Biffen Nordkraft, Aalborg

Så til Søs med Todd-AO

Karen Blixen Museet

Rungsted Strandvej 111
2960 Rungsted Kyst

"Mit Afrika" open-air PDF

Karen Blixen Museet i Kenya

Det tekniske bag 70mm forevisningen

Orla med Dolby anlæg og hans mobile Philips DP75 70mm maskine i DGI svømmehallen. Foto: Thomas Hauerslev

Den tekniske side af visningen er lagt i hænderne på Biffen's daglige leder, Orla Nielsen, der en gang imellem viser 70mm film. Orla har stor erfaring med 70mm "road show" forestillinger på "Baraka", i DGI Byen's svømmehal i København i 2000 og ved Klædefabrikken i Odense i september 2000.

Opdateret søndag, 17 december 2017 07:39:22