biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt | Pioner
København | Omegn
Nordsjælland
Vest, Midt & Syd
Bornholm
Møn & Bogø
Lolland & Falster
Fyn, Thurø, Tåsinge
Langeland & Ærø
Sydjylland | Øst
Midt-Vest | Nord

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM FORMATET
Historie | Biografer
Film | Maskiner

FILM & SYSTEMER:
Todd-AO | Blow-Up
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Omnimax
Showscan
Cinema 180
Sensurround
"Windjammer"
CinemaScope

NYHEDER

2024 | 2023 | 2022
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premierer 1911-2020
Film- og Kinoteknik
Teknikkalender
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
Store Lærreder
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com
 

CinemaxX viser "EVERYTHING OR NOTHING: The Untold Story of 007"
Den dybdeborende og afslørende Bond-dokumentar kan opleves den 7. juli 2013

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Lykke Hilfling Lehman, CinemaxX Dato: 26.06.2013
Albert R. Broccoli, Sean Connery, Ian Fleming og Harry Saltzman. Billede: CinemaxX & EON

I anledningen af 50-året for James Bond-filmserien i 2012 skabte producerne bag den nyligt Oscar-vindende dokumentarfilm “Searching For Sugar Man”, John Battsek og Simon Chinn, en hyldest til Bond i form af dokumentarfilmen “Everything or Nothing: The Untold Story of 007” instrueret af Stevan Riley. Hidtil er “Everything or Nothing” kun blevet vist i udvalgte engelske biografer, men i forbindelse med den officielle James Bond-dag den 7. juli 2013 vises denne dybdeborende og afslørende dokumentar i CinemaxX-biograferne.

“Everything or Nothing” fokuserer på de tre mænd, producerne Albert R. Broccoli og Harry Saltzman og selvfølgelig James Bonds skaber, forfatteren Ian Fleming, som alle delte drømmen om at se den engelske agents eventyr transformeret fra bog til film. Med adgang til nøglepersonerne bag filmene og til produktionsselskabet EONs arkiver, bliver den utilslørede historie om den længst kørende filmserie nogensinde fortalt på inspirerende vis med flittig og underfundig brug af filmklip fra Bond-serien.

Imens James Bond redder verden fra kaos og katastrofer på filmlærredet, trækker denne overbevisende dokumentar tæppet til side for at afsløre kampene, truslerne og de mange risici, som udfolder sig i virkelighedens verden bag kameraet.

Oplev “Everything or Nothing” den 7/7 kl. 18.30
I CinemaxX København og Århus. Pris 60,- kr.
(vises uden undertekster)

BOND DAY
I forbindelse med James Bond-dagen den 7/7, kan ”From Russia with Love” også opleves på det store lærred i nyrestaureret udgave til 60,- kr. per billet
 
Læs mere her:

CinemaxX, Århus

CinemaxX, København


50 år med Agent 007 i Danmark

Stem en Bond-film i biografen

En sexet, sej, smilende, skotte fylder 80!

5977 siddepladser og væg-til-væg lærreder - CinemaxX's Biografer

Agent 007 indtager København

 

Handling

 
George Lazenby i publicity billede for "I Hendes Majestæts Hemmelige Tjeneste". Billede: CinemaxX & EON

Den prisvindende instruktør Stevan Riley fortæller den fascinerende historie om skærmydslerne og prøvelserne, som Broccoli og Saltzman skulle gennem for at få Bond-romanerne op på biograflærredet, og han gør brug af nye overraskende ærlige interviews med mange af folkene bag, heriblandt tidligere Bond-skuespillere Sir Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, George Lazenby - og naturligvis også den nuværende 007, Daniel Craig.

På effektfuld vis væver Riley musik og fiktive scener fra filmene sammen med historiske fakta om tilblivelsen af filmserien. Dokumentaren er godt nok velsignet af EON Productions, men “Everything or Nothing” lægger ikke fingrene imellem, når f.eks. historien om Bond-producernes stormfulde forhold til Sean Connery skal fortælles, eller når slagsmålene mellem EON og den rivaliserende producer Kevin McClory blotlægges. Imens James Bond redder verden fra kaos og katastrofer på filmlærredet, trækker denne overbevisende dokumentar tæppet til side for at afsløre kampene, truslerne og de mange risici, som udfolder sig i virkelighedens verden bag kameraet.
 
 

En note om filmens plakat

 
Den iøjnefaldende filmplakat med montage-maleri af de seks James Bond’er. Den blev til på foranledning af Bond-filmenes nuværende producere, Michael G. Wilson og Barbara Broccoli. Da de var på besøg i den engelske efterretningstjeneste for at lave research til den seneste Bond-film, "Skyfall", bemærkede de en række malerier på væggene, som forestillede engelske agenter på arbejde for Hendes Majestæt Dronningen. Malerierne var af kunstneren James Hart Dyke, som var blevet bedt om på en stilfærdig måde at hylde det verdensberømte britiske spionage-væsen. Broccoli og Wilson var så imponerede over Hart Dykes skildringer af hemmelig engelsk agent-virksomhed, at de engagerede ham på stedet. Hvem bedre end ham, tænkte de, til at portrættere Storbritanniens mest kendte fiktive spion i denne særlige jubilæums-dokumentar?

Plakaterne er lavet i særlige optryk med Mount Street Galleries i London og sælges til omkring £ 2,000
 
 

Interview med instruktøren Stevan Riley

 
Roger Moore og Barbara Bach i "Spionen, der Elskede Mig". Billede: CinemaxX & EON

Stevan Riley, instruktøren af “Everything or Nothing” blev i forbindelse med Bond-filmenes 50 års-jubilæum interviewet af den engelske presse, hvilket der kom nogle afslørende meldinger ud af. På et tidspunkt blev Riley spurgt, hvorfor Sir Sean Connery ikke medvirker i dokumentarfilmen med et nyt interview og hertil svarer Riley: “Nogle mennesker har sagt, at vi i filmen langer ud efter Sean, men han havde masser af muligheder for at fortælle sin version. Jeg kunne ikke have fortalt historien anderledes, selvom jeg så havde lyst. Jeg er en stor fan af Sir Sean, og jeg prøvede adskillige gange at få fat på ham.” Men den 82-årige skotte, som bor på Bahamas, nægtede at besvare instruktørens opkald. “Det var bare ‘Nej’, ‘Nej’, ‘Nej’. Måske følte han, at han har sagt alt, hvad der er at sige.” Der er dog ikke kun kold luft mellem Connery og Bond-skaberne. Riley fortalte, at Barbara Broccoli stadig er meget glad for Sir Sean: “De har haft et meget stærkt bånd, lige siden hun var en lille pige og var syg til indspilningerne af “You Only Live Twice”, og Sean lod hende sove i sin seng på hotellet. Så hendes dør står i hvert fald åben for ham.”

Stevan Riley blev også spurgt, om ikke der var en fare for, at hans dokumentarfilm kunne blive meget ensidig, når nu det er producerne bag Bond-filmene, som også står bag “Everything or Nothing”. Til det svarede Riley: “Tværtimod. Jeg fik fuldstændigt frie tøjler. Jeg forventede faktisk hele tiden at få at vide, at det-og-det måtte jeg ikke have med og så videre, men om noget blev jeg opmuntret til at grave dybere.” I det hele taget har Riley stor respekt for Bond-producerne, både de hedengangne Broccoli og Saltzman og deres efterkommere Michael G. Wilson og Barbara Broccoli: “De er meget beskyttende overfor deres medvirkende,” siger han men påpeger samtidig, at det er tydeligt, at seriens succes skyldes, at ikonet James Bond ikke er hægtet op på en bestemt skuespiller, men på karakteren. Det beviser den usædvanligt lange levetid, serien har, og de ofte kontroversielle beslutninger, producerne har taget, hvad angår pludselig at skifte skuespillere ud eller gå i en ny retning. “De er visionære, hvad dét angår. Det var lang tid før sequels blev populære; dengang var filmserier hængt op på “stjernen”, ikke på rollen.”
 
 

Officiel James Bond-dag i Danmark

 
Sean Connery i "From Russia With Love". Billede: CinemaxX & EON

Den 7/7 bliver officiel James Bond-dag i Danmark, og efter visningen af “Everything or Nothing: The Untold Story of 007” kan James Bond-klassikeren “From Russia with Love” opleves på det store lærred. Filmen vises uden danske undertekster.

Efter at CinemaxX Classic har vist den første Bond-film “Dr. No” i forbindelse med 50-året sidste år og "Goldfinger" i forbindelse med Sean Connerys 80-årsdag, er det biografens håb, at den officielle James Bond-dag kan blive et tilbagevendende fænomen, og at CinemaxX Classic hvert år kan gentage en afstemning blandt det stadigt stigende antal af 4K-restaurerede Bond-film.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret mandag, 01 januar 2024 18:17:00