biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt | Pioner
København | Omegn
Nordsjælland
Vest, Midt & Syd
Bornholm
Møn & Bogø
Lolland & Falster
Fyn, Thurø, Tåsinge
Langeland & Ærø
Sydjylland | Øst
Midt-Vest | Nord

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM FORMATET
Historie | Biografer
Film | Maskiner

FILM & SYSTEMER:
Todd-AO | Blow-Up
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Omnimax
Showscan
Cinema 180
Sensurround
"Windjammer"
CinemaScope

NYHEDER

2024 | 2023 | 2022
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premierer 1911-2020
Film- og Kinoteknik
Teknikkalender
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
Store Lærreder
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com
 

Falkoner Biografen / Nordisk Film Biografer Falkoner, Frederiksberg

Tilbage til forsiden
Skrevet af: JG, biografmuseet.dk Dato: 01.10.2021
Falkonerbiografen den 4. oktober 2021. Foto: Thomas Hauerslev

FALKONER / NORDISK FILM BIOGRAFER FALKONER
Sylows Alle 15

Åbnet 12. marts 2007

Nørrebro var biografløs gennem cirka femten år, før Empire Bio åbnede i 2001. Frederiksberg havde i starten af 2007 været uden biograf i næsten 25 år. Det var efter Tre Falke Bio i 1982 havde spillet sin sidste ordinære forestilling. Biograflokalet eksisterede dog fortsat og blev sporadisk benyttet til særvisninger, bl.a. som screeningsbiografen Audience i 00’erne. Tre Falke Bio lå placeret i Falkoner Centret, som ligger lige ved siden af en splinterny biograf, der slår dørene op den 12. marts 2007. Lokalbefolkningen havde selv fået lov til at vælge biografens navn. Det blev slet og ret til ’Falkoner’.

• Gå til galleri Falkoner Biografen / Nordisk Film Biografer Falkoner

Den nye biograf er placeret i området til venstre bag den ombyggede Frederiksberg Station, der nu er underjordisk metrostation og Københavns femtetravleste. Det er et stort område, der tidligere har bestået af togspor og gamle villaer, men som nu rummer Frederiksberg Centret, Frederiksberg Gymnasium, Copenhagen Business School, hovedbibliotek og mange nye forretninger, caféer, restauranter foruden almindelige boliger i nye lejlighedskomplekser. Det er et nyt centrum for Frederiksberg, der naturligvis kalder på en biograf.

Det er Nordisk Film Biografer, der opfører Falkoner som lokalbiograf. Man forventer ikke at tiltrække folk langvejs fra men publikum fra lokalområdet. Salene bliver dimensioneret derefter. Forventeligt vil den nye biograf kunne mærkes på besøget i kædens øvrige biografer nærved, nemlig Imperial og Palads i centrum. Man formodede nok også, en del publikum, der havde taget imod Empire på Nørrebro, også ville søge mod Falkoner. Der var tydeligvis plads til dem begge. De to biografer adskiller sig fra hovedparten af de nye, større biografer, der bliver bygget i 2000-tallet. Disse placeres nemlig ofte i eller direkte i forbindelse med nyetablerede centre med perfekte parkeringsmuligheder. Det er der ikke ved Falkoner, men så har biografen sine øvrige fordele. Først og fremmest er biografen ekstremt hyggeligt indrettet allerede i foyeren og alle seks sale fremstår særdeles behagelige. Dermed bliver Falkoner en lykkelig nyskabelse for Nordisk Film Biografer i København. Man havde kort forinden også overtaget Dagmar i Jernbanegade ved Rådhuspladsen og Kinopalæet i Lyngby fra Fabricius-Bjerre, men Falkoner er Nordisks første nyopførte biograf i Københavnsområdet siden Tivoli Bio i 1976.

Falkoner på Sylowsvej åbner med 754 pladser fordelt på 244 pladser i sal 1, 178 i sal 2, 68 i sal 3, 76 i sal 4, 92 i sal 5 og 96 i sal 6. Alle salene er placeret i stue- og kælderplan med handicapadgang. Over biografen er der indrettet boliger. Huset er bygget med en front af lyse mursten. Biografens indgangsparti er en bred glasfacade foran foyeren med fremskudt indgangsparti i midten. Til venstre side for biografens åbne facade er der store plakatrammer og i selve glaspartiet to nydelige rækker med plakater og billeder fra biografens repertoire.

Foyeren er elegant og moderne med lyse farver i creme og gul. Bagved det brede foyerparti er billetsalget placeret lidt til venstre for midten med kombineret bar- og sliksalg til højre herfor. Disk og front indrammet i træ. Yderligere til højre kan man gå ind bagved og forsyne sig med bland-selv-slik, popcorn og sodavand m.v. Baren er velforsynet udi drikke; man kan få øl og vin eller kaffe og et stykke kage. Alle herlighederne kan nydes i et rummeligt og eksklusivt loungeområde placeret i åbent terræn umiddelbart herover. Man når derop via en trappe helt ude i foyerens højre side. Her er både høje stole og borde samt brede, lækre sofaer og læderstole, hvor man kan svømme helt hen foran små borde med udsigt til livet i foyeren og ude foran biografen gennem de store vinduespartier. Bagvæggen er dekoreret med klassiske filmplakater og der er pyntet med orkideer og store planter. Det er voldsomt elegant. Til venstre for billetsalget er der nedgang til toiletterne, som der ikke er mange af, men der findes ekstra i salsområderne. Hertil er der samlet adgang i venstre side af foyeren. De røde gange hen mod salene er i hver side udsmykket med navnene på alle de hedengangne frederiksbergske biografer på sort banner. Væggene er med malede filmmotiver fra bl.a. ”Olsen-Banden” og ”Ringenes Herre”, ligesom man kan støde ind i gysermesteren Alfred Hitchcock. Alt i Falkoner har den rette filmatmosfære.
 
Læs mere her:

Biografer på biografmuseet.dk

Biografer Oversigt

Danmarks 70mm og Storformat Biografer

Stoleplaner - Galle & Jessen's Oversigt over Københavnske biografer i 1950erne

Biografpremierer 1911 - 2020

Film- og Kinoteknik

7OMM Film og De Store Formater

Todd-AO, - det sensationelle filmsystem

Mine damer og herrer, "Dette er Cinerama"!

"Windjammer" i Cinemiracle

CinemaScope | VistaVision

Super Technirama 70 | Panacolor
Dimension 150
| Sensurround

High-Impact biografdesign


 
Gavlskiltet. Foto: Thomas Hauerslev

Alle salene var blevet indrettet med røde stole og rækker med ’love seats’. De har god hældning og store lærreder. Man sidder og ser godt overalt ved åbningen. Det er en gennemført, lykkelig biografindretning og filmprogrammerne rækker fra et omfangsrigt familievenligt repertoire til de mest populære blockbusters. Biografklub Danmark-titlerne vises samt alle de store danske filmsucceser og bredeste kvalitetsfilm, som typisk også vises i Dagmar. Eftersom åbningsdagen er en mandag, har biografen ved indvielsen ingen dagsfriske premierefilm, men kommer med på en række titler, der allerede vises i København. Det er ”Koslænget”, ”Arthur og minimoyserne”, ”De fortabte sjæles ø”, ”Nat på museet”, ”Ghost Rider”, ”A Good Year”, ”Den sorte Madonna”, ”The Good Shepherd” og ”Pans labyrint”.

Biografen er vældig dygtigt ledet. Filmprogrammerne bestemmes centralt, men den daglige drift varetages særdeles godt af skiftende chefer. Det betyder, alt kontinuerligt er godt afstemt i forhold til personalet i mødet med publikum. Servicen er på et særdeles højt niveau og der er altid rent overalt i biografen. Der er derfor ikke noget at sige til, at publikum valfarter til Falkoner, der utvivlsomt må have en af biografkædens højeste belægningsprocenter.

Det smarteste, Nordisk Film Biografer nogensinde har gjort, var at bygge Palads på Axeltorv om til multibiograf i 1978 med flere udvidelser i årene derefter. Det klogeste, Nordisk Film Biografer nogensinde har gjort, var ikke at bygge kæmpebiografen Imperial om til multibiograf, da man overtog den fra Sandberg i 1983. Det værste, Nordisk Film Biografer nogensinde har gjort, var så det, man gjorde med Falkoner. Her besluttede man i foråret 2019, at biografen skulle have skiftet alle sine stole til ’recliners’, dvs. stole man kan slå ud til liggende stilling.

Det skete i konkurrence til Henrik Obels Big Bio i Herlev, der var åbnet udelukkende med disse stole i 2015 og som var blevet en kolossal succes. Nordisk Film Biografer mente, det havde kostet publikum særligt fra biografen i Lyngby men også fra de øvrige biografer i centrum. Da Big Bio også er ved at bygge en ny biograf med samme koncept i Nordhavns-kvarteret, som skal åbne senere i 2019 og MovieHouse tilmed netop er åbnet i luksuskvalitet i Hellerup, beslutter Nordisk Film Biografer at ombygge alle sine sale i Lyngby og kædens biograf i Fields-centret på Amager fra 2015 samt Falkoner til også udelukkende at bestå af recliners. I Fields var salene meget større og belægningsprocenten mindre, så der var rigeligt at tage af, men for Falkoners vedkommende betød ombygningen, at kapaciteten reduceres til blot 387 pladser. Det er en reduktion på 49%.

Pludselig er kapaciteten slet ikke tilstede for mange af de større film på plakaten. I særdeleshed hvad angår BKD-titlerne men også ved børnefilm i weekenden eller de store Hollywood-sællerter. Efter digitaliseringen kan man uden fysiske problemer vise alle film i alle sale og det er så det, der sker. En film, der før havde spillet i én sal, måtte nu vises simultant (eller forskudt) i to for at få plads til publikum. Er der to større film samtidig, er resultatet åbenlyst. Det går så ud over alle de film, man nu ikke længere har plads til at vise og dermed ender publikum som taber med et fattigere repertoirevalg. Derudover er der så det økonomiske spørgsmål, om man overhovedet kan gøre biografen rentabel med blot 387 pladser til rådighed på de mange kvadratmeter.

Endnu skriver vi kun 2021 og i skrivende stund er biograferne end ikke genåbnet efter den anden coronanedlukning. Man kan blot håbe, biografen vil holde ved og der fortsat er tilstrækkeligt mange, der ikke lader sig intimidere i salens mørke, når både mørket og publikum sænker sig.
 
 
   

Biografdetaljer 2011

 
Foto Thomas Hauerslev

6 sale og 760 sæder midt på Frederiksberg. Falkoner Biografen er Københavnområdets nyeste biograf og stedet for en god filmoplevelse i rolige omgivelser. Biografen åbnede i marts 2007 med seks moderne sale. Biografen kan vise film i 3D.

Billetpriser:
Forestillinger før kl. 18:00: 70-80 kr.
Forestillinger fra kl. 18:00: 80-90 kr.

Børnebillet (under 12 år) og Seniorbillet før kl. 18.00: fra 60-80 kr.
Børnebillet (under 12 år) og Seniorbillet efter kl. 18.00: fra 60-90 kr.

BabyBio:
Normal billetpris. Falkoner Biografen har BabyBio hver torsdag kl. 10.00.

Billetprisen varierer efter placering i salen. Børne- og seniorbilletter kan ikke kombineres med andre rabatformer. Ved helaftensfilm tillægges alle billettyper 20 kr./stk. Ved 3D tillægges alle billettyper 30 kr./stk. (inkl. briller).

70 13 12 11 (billetreservationer kan ikke foretages via mailadressen)
falkoner@nordiskfilm.com

Åbningstider:
11.30-22.00 alle ugens dage - torsdag dog fra kl. 9.30. (Callcenteret lukker dog kl. 21.30)
 
 
Biograf Plads Lærred Teknik Noter
Bio 1 245 14,3 m x 6 m SR.D.EX + DTS

Digital 3D
Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 7 og 11
Bio 2 179 12 m x 5 m SR.D.EX

Digital 3D.
Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 7 og 11
Bio 3 77 7,5 m x 3 m SR.D EX Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 5 og 6
Bio 4 69 7,5 m x 3 m SR.D.EX Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 7
Bio 5 93 8 m x 3,5 m SR.D.EX Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 8
Bio 6 97 7 m x 4 m SR.D.EX Teleslynge
Handicapadgang
Der er loveseats med ekstra benplads på række 10
         
 
   

• Gå til Biografer på biografmuseet.dk | Biografer Oversigt
• Gå til København | Omegn | Nordsjælland | Vest, Midt & Syd
• Gå til Bornholm | Møn, Bogø, Lolland & Falster
• Gå til Fyn, Langeland, Thurø, Tåsinge & Ærø
• Gå til Sydjylland | Midt-Vest | Øst | Nord
• Gå til mere om Nordisk Film Biografer 100+ Topmoderne Biografer over hele Kongeriget
 

 
   
   

• Gå til
Falkoner
 
Gå: tilbage - op
Opdateret mandag, 01 januar 2024 18:12:55